Tuesday, May 25, 2010

soup of the day

my sis beli sup...saya panaskan ..then makan..tibe2 rasa..this is not home-liked-taste-whatsoever soup

bile hirup ade rase MSG yang lekat di lidah ..haishh...betapa hidup kita dikelilingi MSG T_T 

iza kate- tolong kurangkan MSG dalam masakan yang dijual dikedai
          - sila masak sendiri kalau teringin makan sup
          - boikot sup <--never T_T
          - cakap dgn ibu/ kakak anda : bes kan makan sup hari ni ^_^V dengan harapan mereka     
            buatkan sup untuk anda :P



sedapnya lagu ni

cinta sejati

mari bercinta!

mari kawan2 kita bercinta...

cinta yang paling digeruni segenap isi galaksi

morning


selamat pagi semua.semoga hari ini menjadikan kita lebih bersemangat!!




Saturday, May 22, 2010

semoga kenalanku itu tabah...

salam muslim viewers and readers...


saja ingin berkongsi sedikit kisah seorang kenalanku..

saya mengikuti tulisannya di dalam blog beliau..

tentang kisah suka nya..juga kisah duka nya


walaupun kami lama tidak bicara dan bersua muka..terasa dapat memahami isi hatinya

baru2 ini..kenalanku ini hanya tinggal berdua dengan anaknya..mengharungi hari ini dan akan datang..menghadapi cabaran masa depan..aku tahu kenalakanku ini menguatkan hatinya untuk menggembirakan serta membahagiakan anaknya yang seorang itu..dialah ibu dialah juga bapa..

pernah dia mengutarakan ingin mengembalikan sinar bahagia yang hilang semalam...namun, tiada dayanya..kasihnya sepi dibiarkan tanpa jawapan..hilang di angin lalu..

aku sbg pembaca tulisannya berasa terkilan dengan pihak yang satu lagi itu...mengapa tidak kau fikirkan anakmu...

sesungguhnya Allah Maha Kuasa..the great planner..

mungkin kasih silam tidak sesuai untukmu kenalanku..insya A..akan ada sinar yang menanti menyambut kasihmu..mendengar melodi kasihmu seikhlas hati....kuatkan hatimu kenalanku...patah sayap bertongkat paruh..

semoga anakmu menjadi anak soleh dan sentiasa di bwh lindungan dan rahmat Ilahi...




-iza kate* la tahzan ^_^

af8 dah abis

dah tau sape juara? shahir ler :D err saye tak ikuti sgt..saje nak wat post nie

Friday, May 21, 2010

masih ingatkah anda?

The Road Not Taken (Robert Frost)

http://gryphonscry.wordpress.com/2009/06/15/the-road-not-taken/

yellow_wood

TWO roads diverged in a yellow wood, 
And sorry I could not travel both 
And be one traveler, long I stood 
And looked down one as far as I could 
To where it bent in the undergrowth;         5
  
Then took the other, as just as fair, 
And having perhaps the better claim 
Because it was grassy and wanted wear; 
Though as for that, the passing there 
Had worn them really about the same,  10
  
And both that morning equally lay 
In leaves no step had trodden black. 
Oh, I marked the first for another day! 
Yet knowing how way leads on to way 
I doubted if I should ever come back.  15
  
I shall be telling this with a sigh 
Somewhere ages and ages hence: 
Two roads diverged in a wood, and I, 
I took the one less traveled by, 
And that has made all the difference.

Thursday, May 20, 2010

Nasi Lemak Sambal Udang for this lunch

Nasi Lemak Sambal Udang for this lunch

speechless..

how bout urs? wanna share with me?



Wednesday, May 19, 2010

my fwen talk about burger malaysia..

my fwen talk about burger malaysia..haishhh teruk! buat saye lapa aje T_T
 

iza kate-- my fwen ni nak kene denda nii buat saye lapa jek T_T

gt with my fwen

iza kate---my fwen ni bz women :D  sape yea die ni

nak tempah kuih or nak menjamu kawan2 ?

 
hari ni blog saye jadi sasaran banyak permintaan untuk iklan..

link?
mari2 (sambil jerit2 dan buat star jump) :P

marilah berkhidmat  untuk masyarakat

* iza kate: bagus jugak, boleh la meluaskan pasaran blog..err pasaran?

hari ni adik saye balik bersame2 abang saye

hoho sat gi adik saye balik..even tho myb takde chick-a-licious mushroom spt yg diinginkan :(



*saye pegi menghepikan diri T_T

Monday, May 17, 2010

engkaulah apa kau fikirkan

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh

Friday, May 14, 2010

Thomas Cup 2010 : this is not the end..Malaysia vs China



hehe..dah tau pun
memang susah nak kembalikan kegemilangan tahun 1992..
 dan kite pun da tau sape akan ke final..
apepun, tahniah team Thomas Malaysia 2010


...so ape pendapat anda?

iza* - ni gambar dorg bersame gf memasing..as far i know chong wei n mew choo dah break up skrg



adik lelaki saye gune safi rania

 




macam tak caye lak adik saye gune safi rania ...pasni kene dptkan testimonial die
 coz saye cume gune safi balqis je dari dulu

 

sbb? sbb lagi murah T_T

anda bagaimana?


alhamdulillah..syukur...

no words to say..just a pic to share...alhamdulillah..syukur

yummy yummy


chick-a-licious mb..triggers a memory of KMR's MB...
lamanyaa

*iza* -  thanx to my lil' bro for the complete set of order ^_^

Thursday, May 13, 2010

Wednesday, May 12, 2010

belated bday -sorry-

its  a week late..sorry..
p/s : tq for accidentally (or is it intentionally) placed my pic in ur blog's sidebar :D

3 liter sehari

3 liter sehari ...bukan air tembikai yea

tapi..air seperti yang di dalam gambar berikut




i owe them T_T

i owe them :
  • lisa n eddy
  • fariha n arif
  • adik shikin (siti akmaniza)--ni dah lame sgt sampai die da ade bby..tak tau nak belikan ape yg boleh di pos..cian die
  • kak paie (faizah)
  • saiful n his partner (lupe name)
  • zainal n erin
ni memang musim org mengakhiri zaman solo...dan ni memang musim kene kluakan duit beli adiah

sorry fwen...i owe u...saye pos je adiah k..^_^

kak paie's card (baru dapat td)

mom's new stuff

 smlm mak saye beli ni ..tp ni gambar dari google je yea :P

my new stuff!



tadaaa....... jangkasuhu digital.. nak amik gambar malas..tp mr google ade simpan..sebijik mcm mine..except the brand..

knape saye beli? lately ni slalu mcm demam2 je...dan my niece n nephew pun slalu panas2 badan.. i tot this is the right stuv for d rite time ..murahhh RM 9.90 je.tp kalau nak rase mende ni mahal sile la convert ke rupiah :D

yeayyyy

da jadi! :D

thanx to
http://blogger-skin-resources.blogspot.com/search/label/Girly

wehooo

hallooo
salam to muslim viewers..
hari ni saje je nak tukar mood blog yang sunyi ni..
nak kasi touch up (2x) skit..


nk tmbah widget..nak tukar skin..err iza ko tkde keje ke...:P saye banyak keje ok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails