Sunday, June 29, 2008

nasi lemak daun pisang

sabtu:
pagi2 fura dah msg nak dtg rumah, nak ajak saing2 pegi rumah kak ct maryam di jln pertanian 11. fura dtg siap bwk roti canai utk bfast. :D kak ct buat jamuan pengantin baru di rumah sewanya, jadi sbg x-hosmet kami pergi beramai-ramai dan membantu kak ct menyediakan hidangan. basuh ayam, bla-bla at last jadi gak hidangan hasil kreativiti 3 org pembantu chef dr johor [ziha-muo, fura-kluang, iza-sgmt]. sempat keluar sekejap [ikut cik farehah [hosmet] ambil ilah [x-hosmet] kat depan jusco].
petang tu sume sibuk bergambar dpn umah kak ct, hantar fura [dpn jusco lagi] dan mini soping kat jusco [mini sbb beli tisu je]. balik tu malam kene baca paper2 yang sv bagi [pening tak fhm] jadi layan cerekarama [sedih gak cite dye]. zzzZZzzZZ

ahad :
pagi2 dah pegi pasar sbb teringin nak makan nasi lemak berbungkus daun pisang.
bukan yang dibeli di kedai makcik yang menjual sarapan. tapi dimasak sendiri di rumah.
jadi, dgn berat kaki melangkah, roomate n hausmate --ziha telah mem'follow' untuk membeli bahan2nye.
hehe. daun pisang dpt di tepi rumah, begitu juga daun pandan. ziha tidak lupe membeli keropok panda perisa udang. jadi hidangan lunch kami sgt sedap. nasi lemak daun pisang hasil air tangan ziha [mean ziha masak la bukan ziha basuh tangan] dinikmati di hall rumah sewa kami.
-regards tuk ziha sbb terpakse layan kerenah hosmet yang scr tibe2 mintak buatkan nasik lemak daun pisang- hihi \(^o^)/

7 comments:

ejoy trailblazr said...

waaaaaa.. masak kat umah ni.. huuuu *tetiba teringin nk rasa masakan ziha, boleh tak.. huhu

[noriza] said...

hehe. saje nak pomot masakan ziha kat blog. ziha dah boleh kawen da. die masak sedap

wani ezryl * said...

ziha mmg terrer masak. nnti da banyak duit kite ajak ziha bukak bisnes caterer kenduri kawen.. ahax

ainul hakimah said...

minyak da naek...sme kne wat sendiri ler..hukhuk..masak sendiri best pe..

BlankQo said...

bila nk masak tuk cozmate plakk.. hehe

Anonymous said...

ziha "nanti aku kawin korg dtg la umah, dtg makan, tp bukan aku yang masak la :P"-ziha

Bobstan said...

Lapoo.. lapoo....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails