Saturday, July 31, 2010

tanda cinta dihapuskan dengan getah bacang


pagi -pagi baca harian metro. terbaca satu artikel. pasal toreh toreh lengan ni, kat sekolah dulu memang ada. masa tu form 1. semua student perempuan dipanggil masuk satu makmal secara tertutup. of couz saya salah seorang la ye sebab saya perempuan. this spot check memang dah saya agak kerana makin ramai yang berparut-parut tangan saje lukakan lengan dengan pisau seposen tu. (ala yang buat asah pensel kayu tu la). then cikgu check la semua.ada yang cikgu suruh mengaku je la.tak payah susah susah nak check sorang2. arakian, maka ramaila yang telah dikesan mempunyai luka sebegitu. dan cikgu panggil ibu bapa penjaga pelajar terlibat. tindakan ? SILA HILANGKAN TANDA TERBABIT.
 aku pk pk jugak macam mana nak hilangkan? 

dipanjangkan cerita, masa sekolah agama petang tu adadua orang kelas mate sudah berbalut tangan. aku tanya macam mana hilangkan? yang sorang guna getah bacang.. (ngeri oiiiiiii) aku takleh bayangkan die gosok tangan die dengan getah bacang. yang sorang lagi pi klinik. aku rasa dr letak asid kot (haihhhhhhh gile ah)


aku rasa parut parut tu masih ada sampai sekarang (mungkin) tak pun ia berparut di hati ..alahai..tanda cinta seumur hidup la kot jadinya.

itu pasal parut lengan..tu belum masuk lagi diorang conteng kain dengan liquid paper. tulis name pakwe dorang. (kes yang ni pun kena panggil gak ngan cikgu) aku suke part2 spot check ni sebab mesti cikgu busy and takde cikgu masuk kelas ..
hehe (jangan la akk aku bace entri ni , die cikgu disiplin kat sekolah lama aku tu skarang nie T_T )




5 comments:

cik panadol said...

betol la...benda ni dah lama wujud dari dl...10 thn lepas pon dah wujud...tp apesal la baru sekarang nk kurang citer...

Ann said...

eh knp sklah aku dulu xde kes2 toreh ni...tulis name pkwe kt kain..ni br dgr...

ف wildchild ۞ said...

Memang mase dulu pon da ade. kalau budak lelaki pon same, ade toreh nama awek. ade gak yang toreh ideologi dia kat lengan..

pilotHans said...

hi there..2-2 br 1st time dengar..dasyat gak dak2 ppuan zaman u..so time tue u frush menonggeng ngan 1st pakwe ke? ^_^

mcm2..dak2 zmn skrang simpang .3gp dlm hp kpt..there are more advance!

*hanya mampu geleng kepala..haha..

kakyong said...

ish ish... baru le ni tahu pasal trend cam gini...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails